WhatsApp
Yükleniyor...

Doğru Web Tasarım Ajansı Nasıl seçilir

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Doğru Web Tasarım Ajansı Nasıl seçilir
23 Ocak 2020, 14:13 0 Yorum 1412 Okuma

Eğer karar verdik Yani Yeni bir web sitesi gerek yerleşmiş, ihtiyacınız web sitesinin türü ve bir web sitesi tasarım kısa yarattı . Bir web tasarım ajansı seçebilmeniz için duyguları ortaya çıkarmaya hazırsınız .

Ancak projeniz için doğru ajansı nasıl seçersiniz?

Elmaların portakallarla karşılaştırılması

Müşteriler sık ​​sık bana farklı boyutlarda ve şekilli web tasarım şirketleri arasında seçim yapmak ne kadar kafa karıştırıcı olduğunu söyler, özellikle çok çeşitli yaklaşımlar ve maliyetler olsun. Sonuçta, hepsi aynı şeyi yapıyorlar, değil mi?

Şart değil.

Doğru web tasarım ajansı seçmek çok ” kurslar için atlar “; farklı kurumlar farklı gereksinimlere uygundur. Burada , web projeniz için doğru ajansı seçmenize yardımcı olacak en iyi 16 ipucunu sunuyoruz .

1. Önceki çalışma

Muhtemelen ajansın web sitesine, çoğu durumda işlerini inceleyebileceğiniz bir portföy içerecek şekilde baktınız. Ajansın çok çeşitli tasarım stilleri var mı ve özellikle özetinize göre tasarlayabilecek gibi görünüyor mu?

Biraz daha derine inmeyi unutmayın. Web projenizin başarılı olması için sadece güzel görünmekle kalmaz, sonuç vermesi de gerekir.

Ajans diğer müşteriler için ne gibi sonuçlar verdi? Müşterileri onlar hakkında ne söylüyor? Mümkünse, referans almak için müşteriyle doğrudan bağlantı kurmayı deneyin.

2. İlgili deneyim

Ajans, özetinize benzer web siteleri tasarlayıp oluşturdu mu? Eklemek istediğiniz özellik veya işlevleri geliştirme konusunda deneyimleri var mı? Bu sadece size sunabilecekleri için gönül rahatlığı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda son siteyi geliştirebilecek bazı görüşler de sunabilir.

Ajans daha önce sektörünüzdeki diğer müşterilerle çalıştı mı? Bence bu iki ucu keskin bir kılıç olabilir. Bir yandan, endüstri uygulamaları ve terminoloji bilgisi kesin bir avantaj olabilir ve benzer ihtiyaçlara sahip diğer müşterilerle çalışma deneyimi projenize bir adım atabilir. Öte yandan, ajansın sektörünüzle ilgili deneyimi yoksa, yeni bir bakış açısı getirir ve daha önce yaptıkları şeylere dayanarak önceden tasarlanmış fikirleri yoktur.

3. ne gibi kendi web sitesi?

Biraz bariz olan bu, ama projenizi kendi web sitesine düzgün bakamayan bir web ajansına vermek istiyor musunuz?

Siteleri, yapıldıklarını gösterme şanslarıdır. Eğer bok gibi görünüyorsa veya el değmemişse, bu size ne kadar iyi organize olduklarını anlatır?

4. Takımın kabiliyeti / büyüklüğü

Projeniz için seçim yapabileceğiniz çok çeşitli ajanslara sahip olacaksınız; tek kişilik / kadın gruplarından düzinelerce çalışanı olan büyük kuruluşlara kadar. Peki hangisinin sizin için doğru olduğunu nereden biliyorsunuz?

Proje sırasında hangi yardım ve desteğe ihtiyacınız olduğunu ve sonrasında hangi hizmete ihtiyacınız olduğunu düşünün. Siteyi kurduktan sonra kendinize bakmayı planlıyorsanız ve kopya yazma, resim sağlama ve içeriği siteye ilk etapta yerleştirme konusunda rahatsanız, tek kişilik bir gruba gitmek isteyebilirsiniz. Devam eden desteğin kabataslak olabileceğine ve muhtemelen çok fazla iş yapmanız gerekeceğine dikkat edin.

Seçtiğiniz ajansın ne kadar büyük olması gerekiyor?

Web ajansınızın projenizi sizin için kontrol altına alması ve farklı departmanlarda (strateji, metin yazarlığı, fotoğrafçılık, sadece üç adıyla) uzmanlık sunması gerekiyorsa, 4-10 kişilik küçük ajanslara bakmanızı öneririz.

Daha büyük olması daha iyi anlamına gelmez

UX gibi niş alanlarda uzmanlık gerektiren özellikle büyük bir projeniz varsa veya içerik hacminin üstesinden gelmek için daha büyük bir ekibe ihtiyaç duyarsanız, daha büyük bir ajansa gitmek isteyebilirsiniz. Ancak, muhtemelen daha yüksek bir ücret ödeyeceğinizi unutmayın.

Ajansın ihtiyaçlarınızla başa çıkabilmek için ekip içinde becerilere sahip olup olmadığını belirlemek için kimin ne yaptığı hakkında sorular sorun. Daha büyük olması daha iyi anlamına gelmez; en iyi ajansların bazılarının 10 kişiden az ekibi var.

5. Ne zamandır varlar?

Ajans bir süredir var mı yoksa bir başlangıç ​​mı? Eğer köklü bir ajanssa, uzun ömürlülüğü doğru bir şey yapmaları gerektiğini gösterir.

Gerçi yenileri derhal yazmayın. Projenize katılacak kilit kişilere daha yakından bakın; ne kadar zamandır yaptıklarını yapıyorlar?

6. Süreçler ve planlama

Web siteniz çok basitse, tam olarak ne istediğinizi biliyorsunuzdur ve web siteniz için işiniz için çok çalışmaktadır (ve bununla ilgili yanlış bir şey yoktur – pazarlama çabanız başka bir yerde daha iyi harcanabilir), planlama ve strateji istek listenizde olmayacak.

Ancak çoğu işletme ve kuruluşun etkileyici bir yatırım getirisi sağlayan bir web sitesine ihtiyacı vardır ve YG’yi en üst düzeye çıkarmak için ne yaptıklarını bilen insanlar tarafından iyi planlanmış bir siteye ihtiyacınız vardır.

Projenize nasıl yaklaşacaklarını sorun

İyi bir web ajansı, çevrimiçi stratejinizi geliştirmek, hedef kitlelerinizi saptamanıza , sitenin kullanılabilirliğini artırmak için persona geliştirmenize ve en yüksek dönüşüm oranlarını sunmak için kullanıcı yolculukları oluşturmanıza yardımcı olmak için sizinle birlikte çalışacaktır .

Kişiler sitenizin kullanıcılarını hayata geçirir

Süreçleri ve projelere nasıl yaklaştıkları hakkında sorular sorun. Tümünde açık planlama ve iletişim ile organize edilmişler mi? Sitede çalışan kişilerle doğrudan görüşüyor musunuz yoksa bir hesap yöneticisinden geçmeniz mi gerekiyor? Tasarım geliştikçe dahil olduğunuz ve geri bildirim verme fırsatına sahip olduğunuz ortak bir tasarım süreci var mı?

7. Çalışma standartları

Web sitesi projeniz için kimi seçmeniz gerektiğinde akla ilk gelen şey olmayabilir, ancak iyi kodlama ve tasarım standartlarının önemini hafife almayın. Web siteniz W3C uyumlu olacak ve erişilebilirlik ve kullanılabilirlik konusunda en iyi uygulamalara uyacak mı?

Yeni sitenizin duyarlı olduğundan ve kullanıcılara tablet ve mobil cihazlar da dahil olmak üzere tüm cihazlarda en iyi deneyimi sunduğundan emin olun. Bu, menüleri ve görüntüleri yeniden boyutlandırmanın ötesine geçer – iyi tasarlanmış duyarlı bir site, bağlantı hızını ve farklı cihazlar kullanırken davranışlarımızın nasıl değiştiğini dikkate alır ve buna göre adapte olur.

Yeni siteniz yanıt vermiyorsa – ve DÜZGÜN ŞEKİLDE yanıt veriyorsa – satışlarınıza zarar verecek

8. Paranız için ne elde edersiniz?

Projenin fiyatı için gerçekten ne elde edersiniz? Site doldurulacak ve yayınlanmaya hazır olacak mı yoksa içeriğinizi boş bir siteye koymanız mı gerekiyor? Web sitesi Eğer edilir senin içerikle doldurulan, ne kadar çaba düzgün stil gider, yoksa sadece bir kopyası egzersiz ve yapıştırma mı?

Ne kadar yapmanız gerekecek?

İçeriği kim yazar? Resimler / videolar / diğer şeyler hakkında ne dersiniz? Müşteri ne kadar yapmak zorundasınız?

Kendinize projeye ne kadar zaman ayırmanız gerektiğini sorun. Uzmanların sizin için her şeyi yapmasını ister misiniz, yoksa biraz para biriktirip daha fazlasını kendiniz mi yapmayı tercih edersiniz?

9. İnsanlar nasıl?

Birlikte çalışacağınız insanlarla anlaşacağınızı bilmelisiniz. Ajansın web sitesinden, sorgunuza nasıl yanıt verdiklerinden, e-posta iletişiminizden nasıl bir izlenim alıyorsunuz?

Senin tür insanlara benziyorlar mı?

Bu adamlarla çalışabilir misin?

10. İletişim

Ajans sizinle ne kadar iyi iletişim kuruyor? Nereden geldiğinizi anlıyorlar mı ve fikirlerini net bir şekilde açıklayabiliyorlar mı yoksa pazarlama konuşması ve jargondan şaşkın mısınız?

Ayrıca önemli olan proje sırasında nasıl iletişim kuracağınızdır. Yüz yüze mi, telefonda mı yoksa sadece e-posta ile mi olacak? Bazen yalnızca telefonla veya e-posta ile konuşabildiğinizde çeviri sırasında bazı şeyler kaybolur.

Bir masa etrafında oturup eşyalara işaret edecek misin?

Müşterilerimizin, tasarım fikirleri ve planlama oturumları gibi şeylerle yüz yüze görüşmek için gerçekten buluşmaya değer verdiklerini biliyoruz. Sizin ve projeniz için ne kadar önemli?

11. Dış kaynak kullanıyorlar mı?

Daha küçük ajansların kurum içinde her şeyi yapması daha az olasıdır. Ve eğer yapmazlarsa, o zaman işi kim yapıyor? Ajansın bu iş üzerinde ne kadar kontrolü var? Eğer serbest çalışan kullanıyorlarsa ve o kişi otobüsün altına girerse, ne olur? Veya – daha olası bir senaryoda – projenizin serbest çalışanın diğer çalışmalarına göre öncelikli olmasını nasıl sağlarlar?

12. Online pazarlama da yapıyorlar mı?

Web sitenizin ihtiyaçları aramada bulunmasını varsa, onu bulmalıyım şimdi neyi web tasarım ajansın proje yarısına değil zaman, bu konuda yapacak veya tamamlanmak üzeredir.

Başarılı bir çevrimiçi pazarlama kampanyası, web sitesinin doğru bir şekilde ayarlanması, sayfa adları ve kopyanızın yapılandırılması gibi şeyler gerektirir; projenin başında çalışacağınız şeyler. Web ajansınız da çevrimiçi pazarlama yapıyorsa, tüm projeye daha fazla birleşik bir yaklaşım elde edersiniz. Eğer yapmazlarsa, SEO’nuzu yapan insanlarla nasıl çalışacaklar?

13. Marka kimliği ve çevrimdışı tasarım işe yarıyor mu?

Benzer şekilde, projenizi gerçekten başarılı kılmak için yeni bir marka kimliğine ve diğer basılı pazarlama materyallerine yatırım yapmayı planlıyorsanız, çok daha uyumlu ve tutarlı bir sonuç için aynı ajans tarafından oluşturulan her şeyi elde edin.

Web sitenizi daha geniş bir yeniden markalama projesinin bir parçası olarak tasarlayan iyi bir tasarım ajansı, tüm pazarlama çabalarınıza değer katacaktır.

14. Bütçe

Web tasarım işinde, hayatta olduğu gibi, gerçekten sizin için ne ödeme olsun.

Maliyet ve değer arasındaki farkı unutmayın . İyi bir web sitesine 5.000 Tl harcarsanız ve marjlarınıza bağlı olarak 20.000 Tl ek gelir sağlarsa, bu muhtemelen oldukça iyi bir değerdir. Hiçbir şey yapmayan bir sitede 500 TL harcayın ve 500 Tl kaybettiniz.

15. Zaman ölçekleri

Şimdi daha azgın cesur, pratik hususlara giriyoruz.

Ajans projeye ne zaman başlayabilir ve ne zaman bitirilir? Bu süre son teslim tarihlerinize uygun mu?

İyi bir web sitesinin düzgün bir şekilde tasarlanması ve oluşturulması zaman alır

Zaman çizelgelerini karşılaştırırken hatırlamanız gereken birkaç öneri;

  1. İyi bir web sitesinin düzgün planlanması, tasarlanması, oluşturulması ve test edilmesi zaman alır. Birkaç hafta içinde yüksek kalitede bir projenin dönmesini bekler misiniz?
  2. Eski atasözü ilerledikçe, “bir şey yapılmasını istiyorsanız, meşgul bir adama sorun.” Meşgul insanların yüksek talep görmesinin iyi bir nedeni var. Projeniz için en iyi ajansı beklemeye değer olabilir

Son olarak, ancak en önemlisi, yasal konular ve ödeme koşulları hakkında bilgi edindiğinizden emin olun.

Şartları ve koşulları nelerdir? Nihai web sitesinin tüm mülkiyet ve fikri mülkiyet haklarına sahip misiniz? Ne zaman ve ne kadar ödemek zorundasınız? Bir ajansın peşin depozito istemesi normaldir, ancak diğer ödemelerin ne zaman yapılacağını ve tutarları öğrenir.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum