WhatsApp
Yükleniyor...

Html5 nedir nasıl kurulur ?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Html5 nedir nasıl kurulur ?
24 Ocak 2020, 11:40 0 Yorum 6129 Okuma

HTML (Köprü Metni Biçimlendirme Dili), neredeyse her web sitesinin yapısı ve içeriği için ana mimari işlevi gören İnternet tabanlı bir biçimlendirme dilidir . Bir tarayıcıda görüntülenen her şey HTML üzerinden organize edilir – en başından beri var ve web geliştirme sürecinin taşınmaz bir çekirdeği olmaya devam ediyor.

HTML, tarayıcılar ve yazılımların bir sitenin metnini nasıl organize edeceğini, yorumlayacağını ve görüntüleyeceğini anlama şeklini belirleyen, kesinlikle web için geliştirilen ilk biçimlendirme diliydi. Web’in geçmişinde sağlam bir yere sahip olmasına rağmen, HTML hala bugünkü kadar alakalı.

HTML NE YAPAR?

HTML, statik yapı, organizasyon ve içeriktir; bazı temel biçimlendirmelerle basit metin olan erken web sitelerini düşünün. HTML’de, bir tarayıcıya o metnin nasıl görüntüleneceğini söylemek için belgenin belirli bölümleri “etiketler” ile etiketlenir. En basit haliyle, HTML’yi tarayıcı tarafından gizlenmiş <kalın> & etiketler olarak düşünün. Bu etiketler, ekledikleri metni kalın yapar. HTML ve diğer biçimlendirme dillerinin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinin .

Metin biçimlendirmesinin ötesinde, HTML dosyaları da temel bir site mimarisi,  bir siteye stilistik öğeler eklemek için basamaklı stil sayfalarına (CSS) bağlantılar, siteyi veritabanına bağlayan gömülü sunucu tarafı komut dosyaları ve istemci tarafı komut dosyaları olarak işlev görür . tarayıcıda işlerin nasıl canlandığını kontrol edin. Örneğin, PHP komut dosyaları bilginin veritabanından nasıl alınacağını denetlemek için bir sitenin HTML’sine gömülebilirken, JavaScript bu bilgilerin tarayıcıda nasıl görüntüleneceğini denetlemek için HTML’ye gömülebilir.

HTML5, bu üç bileşeni bir araya getirerek daha çevik bir mimari, daha fazla tarayıcıyla uyumluluk ve etkili bir geliştirme ekibi oluşturur.

Sonraki Yineleme: HTML5 Platformlar Arası Geliştirmeyi Nasıl Değiştiriyor?

HTML’deki en yeni ve en büyük HTML5, büyük bir avantaj sunar: platformlar arası uygulama geliştirme . Üç tür koddan oluşan bir melez: HTML, CSS ve JavaScript. Basitçe söylemek gerekirse, HTML5 bir oyun değiştiricidir – geliştiriciler daha hızlı ve daha akıcı bir şekilde yapılandırılmış web uygulamaları oluşturabilir.

HTML5’teki yenilikler nelerdir? Hala gelişiyor, ancak en son sürümü daha çok yönlü ve XHTML’nin daha önce ele aldığı sorunları çözüyor.

HTML5’in AVANTAJLARI

  • Tarayıcı Uyumluluğu. Alt satırda bir neden HTML5 en iyi olarak kabul edilir? Tüm önemli tarayıcılar tarafından tamamen desteklenir: Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera ve daha fazlası. Eski tarayıcılar HTML5’in görüntülenme biçimindeki tek sorundur, ancak geçici çözümler vardır.
  • Mobil uyumlu. HTML5, mobil geliştirmeyi inanılmaz derecede destekliyor. Her ikisi de duyarlı tasarımla (en popüler olarak Bootstrap çerçevesinin bir bileşeni olarak ) geçerlidir ve Opera Mobile, Android ve iOS Safari gibi tüm mobil tarayıcılar tarafından anlaşılır. Ayrıca, HTML’nin önceki sürümlerinde bulunmayan yeni genişletilebilir gezinme ve daraltılabilir menüler, mobil sitede özellikler oluşturmayı kolaylaştırır.
  • Mobil e-ticaret: HTML5, mobil alışveriş sepeti işlevlerini de güçlendirir.
  • HTML5 bağlantıları: Bağlantılar ve resimlerden ses ve nasıl görüntülendiğini belirleyen stil sayfalarına (animasyon ve her türlü etkileşim dahil) her şeyi kontrol edin.
  • Komut Dosyaları ve Eklentiler. HTML5 tarayıcı tabanlı herhangi bir uygulamada çalışır ve JavaScript gibi istemci tarafı komut dosyaları HTML5’in

Okuyucu Yorumları

0 Yorum